Het goede doel 2019: Manege Lis Hartel

 

In 2019 steunt de 3bergenLOOP Vereniging paardrijden Lis Hartel. Dit is een manege voor kinderen, jongeren en volwassenen met een kleinere of een grotere beperking. Bij manege Lis Hartel blijft altijd wel iets te wensen over. Wij hopen met uw donatie in ieder geval één wens in vervulling te laten gaan: een nieuw paard!

 

Meer informatie over Lis Hartel en deze wens volgt.

 

Goede doelen voorgaande jaren

2018: Als je blind bent kent het leven veel uitdagingen. En als je daarnaast ook nog een verstandelijke beperking hebt is dat helemaal het geval. Bij Bartimeus in Zeist en Doorn wonen mensen met een meervoudige beperking. Door hun beperkingen zijn de bewoners vaak angstig en nerveus. Dit gedrag leidt soms ook tot spanning op de groep waar zij wonen. Met het bedrag dat in 2018 is opgehaald kan Bartimeus een snoezel waterbed aanschaffen. Met dit speciale waterbed kunnen de bewoners ontspannen na een drukke dag vol prikkels. En het snoezelen zorgt er ook voor dat de zintuigen gestimuleerd worden. Dit ontlokt reacties bij de bewoners waar de begeleiders op in kunnen spelen. Zo kunnen de bewoners, ondanks hun ernstige beperkingen, toch het plezier van contact met anderen ervaren! Benieuwd naar meer informatie? www.steunbartimeus.nl

 

2017: In 2017 is € 3.000,- opgehaald voor Schaapskudde de Treeker Wissel. De schaapskudde bestaat uit 340 schapen en graast op de Utrechtse Heuvelrug. Als de heide niet begraasd zou worden, wordt het weer bos. Schapenbegrazing vormt verder een natuurlijk en milieuvriendelijk alternatief voor beheersmaatregelen zoals maaien, plaggen en bemesten. Daarbij kunnen de schapen op voor mensen en machines minder toegankelijke plekken komen. En de schapen zorgen voor een betere verspreiding van bloesem en zaden, die via hun vacht en hoeven op meerdere plekken op de Utrechtse Heuvelrug terechtkomen. Hierdoor neemt de diversiteit van planten en bloemen over een groter gebied toe.  Onze bijdrage is gebruikt voor het onderhouden van de schapen, bijvoeren en medische verzorging. Ook moet er nieuwe huisvesting worden gezocht, hiervoor kan de kudde een steuntje in de rug gebruiken. Wilt u meer weten over schaapskudde de Treeker Wissel ga naar www.treekerwissel.nl

 

2016: In 2016  is een bedrag van € 2879,50 opgehaald voor Stichting Running Blind. Deze stichting helpt mensen met een visuele beperking met hardlopen en Nordic Walking. Dit doen ze door blinden en slechtzienden te koppelen aan buddy’s en of door loopgroepen op te richten. Ze ondersteunen in de kosten van een professionele trainer en accommodatie. Daarnaast geeft Running Blind trainingen voor buddy’s en cursussen voor trainers. Voor meer informatie ga naar www.runningblind.nl . Met de bijdrage van o.a. de 3bergenLOOP zijn instructiefilms gemaakt, deze zijn te vinden via:  https://www.runningblind.nl/nieuws/pagina/running-blind-maakt-filmserie-over-motivatie-en-instructie-bij-hardlopen-me . Met behulp van deze instructiefilms kunnen beginnende koppels (loper met een visuele beperking en een ziende buddy) leren hoe ze bepaalde handelingen tijdens het lopen kunnen uitvoeren.

 

2015: Tegenkracht, een Stichting die zich inzet voor sportbegeleiding op maat voor kankerpatiënten waar mogelijk, volgens de richtlijn ‘oncologische revalidatie’. Uit ervaring met meer dan duizend Tegenkracht-deelnemers blijkt dat je sneller herstelt. Ook de re-integratie gaat beter. Lees meer hierover op www.tegenkracht.nl.

Alle opbrengsten aan Tegenkracht komen in het sportfonds van Tegenkracht. Het sportfonds houdt het sporten voor de kankerpatiënten die het sportplan op maat van Tegenkracht volgen betaalbaar. Vaak zit de sportrevalidatie niet in de vergoeding van de zorgverzekeraars.

 

2014: Fitkids, zij ontwikkelen een bewegingsprogramma voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Fitkids zorgt er voor dat deze kinderen, onder professionele begeleiding, kunnen trainen en bewegen in een sportieve en stimulerende omgeving. Lees meer hierover op www.fitkids.nl.