Ieder jaar kiezen we een goed doel waar de deelnemers bij inschrijving een bijdrage aan kunnen leveren. Het goede doel voor 2023 is het Utrechts Landschap.

 

 

Goede doelen voorgaande jaren

 

2022: In de Heidetuin in Driebergen (aangelegd in 1953) zijn 150 soorten heide bijeengebracht, waarvan er altijd wel enkele in bloei staan. De 3bergenLOOP heeft een bijdrage geleverd aan het herstel en onderhoud van de heidetuin.

 

2021: geen 3bergenLOOP

 

2020: Een groot deel van het parcours van de 3bergenLOOP gaat door bos- en natuurgebieden van Utrechts Landschap (www.utrechtslandschap.nl). De 3bergenLOOP heeft een bijdrage geleverd aan projecten van het Utrechts Landschap op Heidestein en landgoed Bornia. Hiermee is de brug over de spreng bij het ven van Heidestein vernieuwd.

 

2019: Vereniging paardrijden Lis Hartel is een manege voor kinderen, jongeren en volwassenen met een kleinere of een grotere beperking. Met het bedrag dat in 2019 is opgehaald is er een nieuw paard aangeschaft.

 

2018: Bij Bartimeus Zeist en Doorn wonen mensen met een meervoudige beperking. Met het bedrag dat in 2018 is opgehaald heeft Bartimeus een snoezel waterbed aangeschaft. Met dit speciale waterbed kunnen de bewoners ontspannen na een drukke dag vol prikkels.  Benieuwd naar meer informatie? www.steunbartimeus.nl

 

2017:  Schaapskudde de Treeker Wissel bestaat uit 340 schapen en graast op de Utrechtse Heuvelrug. Schapenbegrazing vormt een natuurlijk en milieuvriendelijk alternatief voor beheersmaatregelen zoals maaien, plaggen en bemesten. En de schapen zorgen voor een betere verspreiding van bloesem en zaden, die via hun vacht en hoeven op meerdere plekken op de Utrechtse Heuvelrug terechtkomen. Hierdoor neemt de diversiteit van planten en bloemen over een groter gebied toe.  Wilt u meer weten over schaapskudde de Treeker Wissel ga naar www.treekerwissel.nl

 

2016: Stichting Running Blind helpt mensen met een visuele beperking met hardlopen en Nordic Walking. Dit doen ze door blinden en slechtzienden te koppelen aan buddy’s en of door loopgroepen op te richten. Voor meer informatie ga naar www.runningblind.nl . Met de bijdrage van o.a. de 3bergenLOOP zijn instructiefilms gemaakt, deze zijn te vinden via:  https://www.runningblind.nl/nieuws/pagina/running-blind-maakt-filmserie-over-motivatie-en-instructie-bij-hardlopen-me . Met behulp van deze instructiefilms kunnen beginnende koppels (loper met een visuele beperking en een ziende buddy) leren hoe ze bepaalde handelingen tijdens het lopen kunnen uitvoeren.

 

2015: Tegenkracht, een Stichting die zich inzet voor sportbegeleiding op maat voor kankerpatiënten waar mogelijk, volgens de richtlijn ‘oncologische revalidatie’. Uit ervaring met meer dan duizend Tegenkracht-deelnemers blijkt dat je sneller herstelt. Ook de re-integratie gaat beter. Lees meer hierover op www.tegenkracht.nl.

 

2014: Fitkids, zij ontwikkelen een bewegingsprogramma voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Fitkids zorgt er voor dat deze kinderen, onder professionele begeleiding, kunnen trainen en bewegen in een sportieve en stimulerende omgeving. Lees meer hierover op www.fitkids.nl.