Het goede doel 2020:

Projecten Utrechts Landschap op Heidestein en landgoed Bornia

 
Een groot deel van het parcours van de 3bergenLOOP gaat door bos- en natuurgebieden van Utrechts Landschap (www.utrechtslandschap.nl). Graag willen wij in 2020 een extra bijdrage leveren aan een aantal projecten die Utrechts Landschap graag zou willen realiseren op Heidestein en landgoed Bornia. Bij de inschrijving kunt u hiervoor een vrijwillige bijdrage doen. De beoogde projecten die in toekomst graag gerealiseerd worden zijn:
 

  • Vervanging van de kapotte brug over de spreng bij het ven van Heidestein
  • Beter toegankelijk maken van Heidestein Bornia voor minder validen door:
    • Aanschaf ruwterrein stoelen
    • Toegangshekken geschikt maken voor minder validen.

 

Goede doelen voorgaande jaren

 

2019: Vereniging paardrijden Lis Hartel is een manege voor kinderen, jongeren en volwassenen met een kleinere of een grotere beperking. Met het bedrag dat in 2019 is opgehaald is er een nieuw paard aangeschaft.

 

2018: Bij Bartimeus Zeist en Doorn wonen mensen met een meervoudige beperking. Met het bedrag dat in 2018 is opgehaald heeft Bartimeus een snoezel waterbed aangeschaft. Met dit speciale waterbed kunnen de bewoners ontspannen na een drukke dag vol prikkels.  Benieuwd naar meer informatie? www.steunbartimeus.nl

 

2017:  Schaapskudde de Treeker Wissel bestaat uit 340 schapen en graast op de Utrechtse Heuvelrug. Schapenbegrazing vormt een natuurlijk en milieuvriendelijk alternatief voor beheersmaatregelen zoals maaien, plaggen en bemesten. En de schapen zorgen voor een betere verspreiding van bloesem en zaden, die via hun vacht en hoeven op meerdere plekken op de Utrechtse Heuvelrug terechtkomen. Hierdoor neemt de diversiteit van planten en bloemen over een groter gebied toe.  Wilt u meer weten over schaapskudde de Treeker Wissel ga naar www.treekerwissel.nl

 

2016: Stichting Running Blind helpt mensen met een visuele beperking met hardlopen en Nordic Walking. Dit doen ze door blinden en slechtzienden te koppelen aan buddy’s en of door loopgroepen op te richten. Voor meer informatie ga naar www.runningblind.nl . Met de bijdrage van o.a. de 3bergenLOOP zijn instructiefilms gemaakt, deze zijn te vinden via:  https://www.runningblind.nl/nieuws/pagina/running-blind-maakt-filmserie-over-motivatie-en-instructie-bij-hardlopen-me . Met behulp van deze instructiefilms kunnen beginnende koppels (loper met een visuele beperking en een ziende buddy) leren hoe ze bepaalde handelingen tijdens het lopen kunnen uitvoeren.

 

2015: Tegenkracht, een Stichting die zich inzet voor sportbegeleiding op maat voor kankerpatiënten waar mogelijk, volgens de richtlijn ‘oncologische revalidatie’. Uit ervaring met meer dan duizend Tegenkracht-deelnemers blijkt dat je sneller herstelt. Ook de re-integratie gaat beter. Lees meer hierover op www.tegenkracht.nl.

 

2014: Fitkids, zij ontwikkelen een bewegingsprogramma voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Fitkids zorgt er voor dat deze kinderen, onder professionele begeleiding, kunnen trainen en bewegen in een sportieve en stimulerende omgeving. Lees meer hierover op www.fitkids.nl.