Wandelen en Nordic Walken 10 maart 2018

 

Goed getraind of minder goed getraind: iedereen kan deelnemen. Het is geen wedstrijd, u kunt in uw eigen tempo de wandeling maken en genieten wat de prachtige omgeving te bieden heeft. Ook voor de Nordic Walker is het parcours zeer geschikt. Neem een wandelmaatje mee en geniet samen van de prachtige wandeling.

 

Afstanden en ondergrond

Twee routes van 5 en 10 kilometer voeren door de prachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Op beide routes zijn aangelijnde honden welkom. De wandelroutes liggen in de driehoek Driebergen, Doorn en Maarn en zijn voor 95% autovrij. De ondergrond is 95 % onverhard. Dat betekent ook dat het na hevige regenval ook nat kan zijn op het parcours.

 

Inschrijven en starten
U kunt vooraf inschrijven via internet tot en met 1 maart 2018. De kosten zijn 4 euro per persoon. Op 10 maart ontvangt u de routebeschrijving op vertoon van uw inschrijfnummer. Op de dag van de wandelloop inschrijven is ook mogelijk vanaf 09:00 uur in de ‘Grote Bos-zaal’ van recreatiecentrum ‘Het Grote Bos’. Na ontvangst van een appel voor onderweg (neemt u zelf water en een rugtasje mee?) kunt u direct op pad om aan de hand van de beschrijving, een kaart en pijlen onderweg de prachtige tocht te maken. U kunt tot 11.00 uur inschrijven en starten. Er is geen centraal startmoment. In de tussentijd gaat wellicht uw partner/vriend(in)/… de 12 km prestatieloop of halve marathon lopen en bent u tegelijk weer terug bij de finish voor de erwtensoep.

 

Praktische zaken en veiligheid

Onderweg zijn er geen vrijwilligers die de route aangeven zoals bij de prestatieloop. Op een paar punten lopen de parcoursen van de wandelloop en de prestatieloop samen. Geeft u de hardlopers de ruimte?
De meeste wandelaars weten dat schoeisel belangrijk is bij het wandelen. Ook bij de 3bergenLOOP zijn stevige wandelschoenen aan te bevelen. U loopt over bospaden, fietspaden en soms over ruiterpaden. De ondergrond kan nat en modderig zijn. Neemt u voor uw eigen veiligheid uw mobiele telefoon mee. Op de routebeschrijving staat een telefoonnummer dat u kunt bellen bij calamiteiten. Er is geen na-controle op het parcours. Deelname geschiedt op eigen risico.

 

Let op!
De koffiestop, halverwege de 10 km en 5 km, is bij het gloednieuwe gebouw ‘de Basis’ aan de Arnhemse Bovenweg in Doorn. De wandelaars zijn hier welkom in een speciale zaal waar koffie of thee klaar staan. Deze opkikker is verkrijgbaar tegen inlevering van de vooraf aangeschafte koffiebon, bij inschrijving te koop voor 2,25 euro. Maakt u de schoenen nog een beetje schoon voor u binnenstapt?

Over ‘de Basis’ staat het volgende op de website:
(Oud)medewerkers van defensie, politie en brandweer en hun directe relaties hebben te maken met ingrijpende ervaringen. Wij bieden hen laagdrempelige mentale ondersteuning en gebruiken daarvoor onze ervaring met en contextkennis van deze bijzondere doelgroep.

 
 

Routes

5 km

 

10 km