Het goede doel 2017: Schaapskudde de Treeker Wissel

 

Schaapskudde de Treeker Wissel, bestaande uit 340 schapen, graast de in de regio van de Utrechtse Heuvelrug. Ook een aantal van de gebieden waar u tijdens de 3bergenLOOP doorheen loopt worden door deze schaapkudde begraasd. Als de heide niet begraasd zou worden, wordt het weer bos. Schapenbegrazing vormt verder een natuurlijk en milieuvriendelijk alternatief voor beheersmaatregelen zoals maaien, plaggen en bemesten. Daarbij kunnen de schapen op voor mensen en machines minder toegankelijke plekken komen. En de schapen zorgen voor een betere verspreiding van bloesem en zaden, die via hun vacht en hoeven op meerdere plekken op de Utrechtse Heuvelrug terechtkomen. Hierdoor neemt de diversiteit van planten en bloemen over een groter gebied toe. Tijdens de 3bergenLOOP zult u de schaapskudde niet zien, het is dan het (einde) van de lammertijd en dan staan de schapen op stal. Uw donatie zal worden gebruikt voor het onderhouden van de schapen, bijvoeren en medische verzorging. Dit jaar heeft de kudde nog een stal voor de lammertijd, maar voor volgend jaar moet er nieuwe huisvesting worden gezocht. Ook hiervoor kan de kudde wellicht een steuntje in de rug gebruiken. Wilt u meer weten over schaapskudde de Treeker Wissel ga naar www.treekerwissel.nl

 

Goede doelen voorgaande jaren

 

2016: In 2016  is een bedrag van € 2879,50 opgehaald voor Stichting Running Blind. Deze stichting helpt mensen met een visuele beperking met hardlopen en Nordic Walking. Dit doen ze door blinden en slechtzienden te koppelen aan buddy’s en of door loopgroepen op te richten. Ze ondersteunen in de kosten van een professionele trainer en accommodatie. Daarnaast geeft Running Blind trainingen voor buddy’s en cursussen voor trainers. Voor meer informatie ga naar www.runningblind.nl . Met de bijdrage van o.a. de 3bergenLOOP zijn instructiefilms gemaakt, deze zijn te vinden via:  http://www.runningblind.nl/nieuws/pagina/running-blind-maakt-filmserie-over-motivatie-en-instructie-bij-hardlopen-me . Met behulp van deze instructiefilms kunnen beginnende koppels (loper met een visuele beperking en een ziende buddy) leren hoe ze bepaalde handelingen tijdens het lopen kunnen uitvoeren.

 

 

2015:  Tegenkracht, een Stichting die zich inzet voor sportbegeleiding op maat voor kankerpatienten waar mogelijk, volgens de richtlijn ‘oncologische revalidatie’. Uit ervaring met meer dan duizend Tegenkracht-deelnemers blijkt dat je sneller herstelt. Ook de re-integratie gaat beter. Lees meer hierover op www.tegenkracht.nl.

Alle opbrengsten aan Tegenkracht komen in het sportfonds van Tegenkracht. Het sportfonds houdt het sporten voor de kankerpatiënten die het sportplan op maat van Tegenkracht volgen betaalbaar. Vaak zit de sportrevalidatie niet in de vergoeding van de zorgverzekeraars.

 

2014: Fitkids, zij ontwikkelen een bewegingsprogramma voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Fitkids zorgt er voor dat deze kinderen, onder professionele begeleiding, kunnen trainen en bewegen in een sportieve en stimulerende omgeving. Lees meer hierover op www.fitkids.nl.

 

2013: Biblionef. Het geld van de 3bergenLOOP is naar Keringet gegaan, een trainingskamp voor jonge atletes in Kenia. Biblionef gaat in deze school een bibliotheek oprichten. Meer over Biblionef kunt u lezen op www.biblionef.nl.

 

2012: vrijwilligerswerk in Uganda. Het bouwen van een school. Meer over dit project kunt u lezen op www.uganda_lwengo.com.