Wandelen en Nordic Walken 11 maart 2017

 

Afstanden en ondergrond

Dit jaar zijn er twee routes uitgezet van 5 en 10 kilometer door de prachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Kiest u de 10 km, dan wandelt u langs de andere kant van het grote veld richting Doorn.

De 5 km route gaat rond het grote veld, met een altijd mooi uitzicht op de bosrand. Als het helder is, kunt u zelfs de Dom in Utrecht zien.

De ondergrond is 95 % onverhard. Dat betekent ook dat het na hevige regenval ook nat kan zijn op het parcours.

Goed getraind of minder goed getraind: iedereen kan deelnemen. Het is geen wedstrijd, u kunt in uw eigen tempo de wandeling maken en genieten wat de prachtige omgeving te bieden heeft. Ook voor de Nordic Walker is het parcours zeer geschikt. Slechts een paar procent van de route is verhard. Neem een wandelmaatje mee en geniet samen van de prachtige wandeling.

 

Natuur en cultuur

Het parcours is uitgezet in het Nationaal Park ‘Utrechtse Heuvelrug’. De wandelroutes liggen in de driehoek Driebergen, Doorn en Maarn en zijn voor 95% autovrij. U loopt door statige beukenlanen, langs het grote veld en over smalle en brede bospaden.

Op de 10 km-route is er gelegenheid om koffie te drinken na 6 km bij Chalet ‘Helenaheuvel’.

 

Inschrijven en starten
U kunt vooraf inschrijven via internet. De kosten zijn 4 euro per persoon. Op 11 maart ontvangt u de routebeschrijving op vertoon van uw inschrijfnummer. Op de dag van de wandelloop inschrijven is ook mogelijk vanaf 09:00 uur in de ‘Grote Bos-zaal’ van recreatiecentrum ‘Het Grote Bos’. Na ontvangst van een flesje water en een appel voor onderweg (neemt u zelf een rugtasje mee?) kunt u direct op pad om aan de hand van de beschrijving, een kaart en pijlen onderweg de prachtige tocht te maken. U kunt tot 11.00 uur inschrijven en starten. Er is geen centraal startmoment. In de tussentijd gaat wellicht uw partner/vriend(in)/… de 12 km prestatieloop of halve marathon lopen en bent u tegelijk weer terug bij de finish voor de erwtensoep.

 

Praktische zaken en veiligheid

Onderweg zijn er geen vrijwilligers die de route aangeven zoals bij de prestatieloop. Op een paar punten lopen de parcoursen van de wandelloop en de prestatieloop samen. Geeft u de hardlopers de ruimte?
De meeste wandelaars weten dat schoeisel belangrijk is bij het wandelen. Ook bij de 3bergenLOOP zijn stevige wandelschoenen aan te bevelen. U loopt over bospaden, fietspaden en soms over ruiterpaden. De ondergrond kan nat en modderig zijn.
Neemt u voor uw eigen veiligheid uw mobiele telefoon mee. Op de routebeschrijving staat een telefoonnummer dat u kunt bellen bij calamiteiten. Er is geen na-controle op het parcours. Deelname geschiedt op eigen risico.

 

Welkom
U bent van harte welkom om deze prachtige tocht in eigen tempo te wandelen! Op beide routes zijn aangelijnde honden welkom.

Klik hier voor de route van de 5 km wandeltocht

Klik hier voor de route van de 10 km wandeltocht